Sunday, May 13, 2012

MR Mother's day?

Sambutlah hari2..

Friday, April 20, 2012

MR Astana Lumayan 12 April 2012

These pictures are the latest development there.. Looking good.. :)

Wednesday, March 21, 2012

MR result SPM 2011

Naissss

Sunday, March 11, 2012

MR main gym

Saturday, March 10, 2012

MR Ninjas

Looking for ninjas?

Wednesday, March 7, 2012

Saturday, February 18, 2012

MR Real Angry Bird

This is the real angry bird!

MR Msia vs Jepun

Naiss..

MR Hantu Karok

Mmg lawak.. haha

MR magika

Korg tgk bhgn atas n bwh kaler berbeza kan? Skang letak jari kat line tgh2 tu and skang tgk magik x? Try it.. Hehe

Tuesday, February 14, 2012

MR Ramsey goal linked to death?

Ini agak LOL! The Sun telah meletakkan satu artikel di mana fans telah mengaitkannye dgn kematian yg kebetulan sekiranya dia menjaringkan gol.. Even kematian osama pun dikaitkan dgn gol dia.. Haha.. Sila baca artikel penuh di bwh.
P/s: ramsey jgn score dh ye pasni.. LOL
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4125154/Whitney-Houston-death-Arsenals-Aaron-Ramsey-in-goal-link.html

Sunday, February 12, 2012

MR Lipat Lipat Lipat!

MR solve atap bocor?

Aku pun x pasti ape tujuan mende ni dibuat.. Smalam semasa menunggu azan maghrib di surau di seksyen 7, aku dan member aku ternampak kekreatifan org kat sini.. Masalahnye kreatif ke? Kalau tujuan dia letak basin n piping tu sbb nk elak air bocor dr atap.. Mmg pendek akal la.. Buat la proper skit.. Ni mmg x menitikberatkan pasal ID.. Kalau jaga maintenance kat big building kompom fail.. Tp pemerhatian ktorg time ujan xde lak bocor.. So ape function sbnr dia? Hahah

MR NZ Territory

Huih.. Hebat.. Sebelah langkah je kte leh masuk ke tanah jajahan New Zealand.. Camne tu?

Izz Zara Humaira

my new anak buah.. born on 8 Feb 2012.. weight 3.17.. gurl..

Monday, February 6, 2012

MR Ayam masak merah Banjar style!

Resepi ni nenek aku yg ajar parent aku.. Memang sedap.. Kalau mkn kompom tambah 2-3 kali.. Sp diet mmg x jd diet.. Haha

MR Misi Cendol

Smalam ptg setelah keletihan berarak di putrajaya dan tdo aku mengajak mal utk mencari cendol.. Cendol yg dulu slalu g kat sec 16 dh abis.. Tgl bungkus je.. So mal mencdgkan utk g cr cendol kat sec 7.. Dia slalu g katanye.. Akhirnye jumpe.. Aku mkn cendol pulut dan mal makan cendol biasa.. Segar rsnyr.. Haha

Sunday, February 5, 2012

MR Saf Solat

Ilmu yg baik dikongsikan insyaAllah..

Thursday, February 2, 2012

MR Sasana Kijang Gymnasium

Kat opis aku menyediakan byk kemudahan utk staffnye antaranya gym.. Kat hq ade.. Kat Lanai Kijang ade n kat sasana kijang pun ade (opis aku).. Tp kat sasana x byk equipment lg sbb masih br.. Oleh kerana aku nk mengutilisekan penggunaan gym ni n berat bdn aku yg semakin naik maka aku berjanji pd diri sendri utk g gym at least 3 times a week.. Semoga aku berjaya mencapai berat bdn ideal aku semula.. Hahah..

Wednesday, February 1, 2012

MR Chronicle



Smalam pas keje aku g menonton muvee Chronicle tajuknye.. dh byk kali tgk iklan cite ni time tgk wyg cte lain.. ala sementara tgu muvee yg kte nk tgk kan ade byk iklan.. so trailer yg ditunjukkan tu menarik aku utk tgk muvee ni..dengan berbekalkan popcorn caramel size regular dan ar mineral aku pun tgk la cte ni.. jalan cite dia agak menarik.. aku mmg suke tgk cite super power camni.. ending dia pun bg aku agak bagus.. so kalau nk tau cite ni camne sile2 la menjengahkan kaki ke panggung wyg berdekatan.. aku bg 4 bintang.. enjoice!

MR view from BNM

Cantek kan view sini..? Kalau ade event kat dataran merdeka clear je leh tgk.. Tp stakat ni aku x pnh tgk dr sini..

Sunday, January 29, 2012

MR roti canai lembut

Menikmati roti canai lembut pg td di Restoran Gembira.. Mmg gembira.. Haha

MR Scaling gigi

Smalam aku pergi ke klinik pergigian di seksyen 18 utk melakukan scaling gigi.. Ini adalah rutin bg setiap 6 bln utk menjaga gigi agar boleh memaintainkan senyuman bersinar aku.. Haha.. Rutin ini penting bg aku sbb kte kene ade kesedaran gigi kte ni bkn leh replace lg dh kalau rosak.. Juga meningkatkan self confident kte.. Sepatutnya aku buat scaling gigi ni bln 12 aritu tp terlupe la plak.. So smlm sbb aku teringt dan ade ms aku pun g la wat.. Proses scaling gigi ni kejap je.. Dlm 5 minit siap la.. Kepada anda semua.. Jagalah gigi anda sementara ianya masih elok.. *twink*... Haha

Saturday, January 28, 2012

MR ABC seksyen 2

Skali skala pekena ABC..

MR Mengecat brake disc

Inilah bhn2 yg diperlukan disertakan kegigihan mengecat di celah2 sport rim dan sinaran panas matahari..

Wednesday, January 25, 2012

MR Cara Menadah Tangan dan Berdoa Dengan Betul

Assalamualaikum.. Hari ni aku nk kongsi artikel yg aku dpt melalui email.. Nk kredit kat sp pun xtau sbb bkn laman web aku dpt mende ni.. Tp mende baik apa salahnya dikongsi ye x?

SEMOGA MEMBERI MANAFAAT KEPADA KITA SEMUA...

Doa senjata orang mukmin. Pelbagai cara orang menadah tangan ketika berdoa.

Kaedah yang baik dan tampak sopan ketika bermunajat dengan allah SWT adalah lambang kesungguhan, lambang penuh pengharapan kita kepada Khalik. Pada tapak tangan kita ada banyak lambang kebesaran dan kemuliaan Allah SWT termasuk 99 nama Allah.

Kita akan nampak urat tangan kanan dan kiri bercantum seakan membentuk sampan.

“Apabila urat tangan itu bertemu ia akan menjadi hufur ‘ba’ . Titik ‘ba’ letak di hati kita. Kedudukannya rendah dari tangan yang kita tadah. Setiap huruf hijaiah di dalam Al-Quran Allah perintahkan satu malaikat menjaganya.Maka malaikat yang menjaga hufur ‘ba’ bernama ‘Har Hayaail’. Malaikat ini akan mengangkat doa kita terus mengadap Allah SWT tanpa sebarang perantara.

Oleh itu berdoalah bersungguh-sungguh dengan penuh pengharapan” .

Mencari keberkatan doa…

Doa senjata orang mukmin…. Berikut ada panduan tata cara berdoa iaitu:

1) angkat tangan ke paras dada

2) rapatkan kedua-dua belah tapak tangan

3) “apabila urat tangan bertemu ia akan menjadi seperti huruf ba пе duduklah dalam keadaan sopan seperti duduk iftirasy dan duduk tahiyat akhir. Jika berdiri tegakkan badan betul-betul dan jangan menyandar / bersandar.

5) sepanjang berdoa, banyakkan memuji kebesaran allah dan menyebut nama-nama allah yang lain yang bersesuaian dengan keperluan doa kita pada masa itu. Cthnya… jika berdoa mohon dipermudahkan rezeki, sebutlah nama allah ar-razaq dan disusuli juga dengan bersalawat nabi saw

6) berdoalah bersungguh-sungguh dari hati. Gunalah bahasa yg dapat difahami kerana allah maha pengasih dan sangat memahami dan mendengar segala bicara tulus hamba-hambanya

7) ajarkanlah adab berdoa kepada seluruh ahli keluarga sedari usia kecil kerana insya allah ia akan dapat membentuk peribadi baik dalam kehidupan.

Monday, January 23, 2012

MR Karok bersama Tenomian

Aktiviti karok malam xinnian kuaile

Sunday, January 22, 2012

Saturday, January 21, 2012

MR Astana Lumayan Condominium

As on 21st jan 2012.. Mine atas skali.. So masih lum nmpk.. Hehe